YOU SHOULD KNOW YANGıN MERDIVENI KAPıSı GöSTERGELERI

You Should Know Yangın merdiveni kapısı Göstergeleri

You Should Know Yangın merdiveni kapısı Göstergeleri

Blog Article

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız dek evetğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana için de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın kapıları tasarruf vadiına bakarak, rengine bakarak ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması adidaki gibidir

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) anayasa amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki yaman, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların özge katlara intikalini engellemek yahut olanaklı evetğu denli geciktirmektir.

Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i üfürükçülük etmek karınin tıklayın.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan müstacel hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cemi kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın spontane kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve yamanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı hummalıya kapanmaktadır.

– Yeni yangın yönetmeliği, binaların yangın alarm sistemlerinin daha modern ve teknolojik hale getirilmesini mecburi kılmaktadır. Bu sayede, yangının elan er fark edilmesi ve yangın söndürme kârleminin elan hızlı gerçekleştirilmesi katkısızlanacaktır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın merdivenlerinin kullanmaı, güç emniyetliğinin risk altında başüstüneğu acil durumlar kabilinden zaruri durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın emniyetliği yönergelerinde belirtilen kural Yangın çıkış kapısı ve yönetmeliklere uymalıdır.

Yangın merdivenlerinin bir yakaının behemehâl sarih olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi binalardaki yangınlarda sevimli kayıplarının olmasını önemli oranda düşürmektedir.

Report this page